top of page

25 Kasım 2021 Günlük Ekonomi Bülteni

Günlük Ekonomik Bülten

Avusturya'nın ardından Slovakya da kapanmaya gitti

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac için bugün acil kullanım onayı başvurusu yapıldı

Almanya’da günlük vaka 76 bin üzerne çıktı.

ABD Merkez Bankası’nın son toplantısına ait tutanaklarda yetkililer, yüksek enflasyonun devam etmesi durumunda, varlık alım azaltımı ve faiz oranlarını yükseltmek için daha hızlı hareket etmeye açık olduklarını belirtti.

Kore Merkez Bankası 25 baz puan artırarak yüzde 1’e çıkarttı. Bloomberg: Çarşamba günü Kamu Bankaları döviz talebi üzerine dolar sattı.

Deutsche Bank, para politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece Türk lirasındaki zayıflamanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngördü. Banka, analizinde piyasaların halihazırda TCMB'den gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

JP Morgan, TCMB'nin daha fazla faiz indirimi için çok fazla alanı kalmadığını belirtti

JP Morgan: 2022'de büyüme ılımlılaşırken ve Fed faiz artışına başlarken, gelişmekte olan piyasaların varlık getirileri için zorlu mücadele olacak

Birleşik Arap Emirlikleri ile bir çok alanda anlaşma imzalandı. Dış kaynaklar BAE'nin 10 Milyar dolarlık yatırım yapacağını ve TCMB'nin swap anlaşması imzalayacağını duyurdu.

Reuters: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevi açılımına yönelik adım atmaya hazırlanıyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yarın BDDK Başkanı ve banka genel müdürleriyle bir araya gelecek.

BloombergHT’:gelişen piyasalar analisti Tomasz Noetzel, dördüncü çeyrekte TL’nin dolar karşısında %30 değer kaybettiğini ve bunun ortalama olarak Türk bankalarının sermayelerini 3 milyar dolar civarında düşürdüğünü söyledi. Vakıfbank ve özellikle Halkbank’ın ise sermaye yeterliliğinde en kırılgan iki banka olduğu ifade edildi.

Dövizdeki dalgalanmaları manipüle etmekle suçlanan 271 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem başlatıldı

Akaryakıt zammı sonrası akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluştu, satışlara kota getiren istasyonlar oldu.

AKP MYK: Ekonomideki durumun 3-4 ay içinde çözüleceği ifade edildi. hürriyet

Sayıştay tespiti: Şans oyunları denetlenmiyor

Türkiye 5 yıllık CDS primi 438.14 puan Vix korku endeksi %4.13 ekside 18.58 puan Move volatilite endeksi %3.20 artıda 83.15 puan DXY Dolar paritesi 96.66

Yorumlar

Dünya'da Gelişmekte olan ülkeler faiz artırımına devam ederken, dolar paritesinin yüksek seyretmesi ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş olan ülkelere para çıkış eğilimi belirginleşmekte.

Türkiye'de Kamu Bankalarının dövize müdahale haberi önemli bir haber olmakla birlikte bu sürecin devam edip etmeyeceği ve hedeflenen kur aralığı belirsiz görünmekte.

TCMB Başkanının Bankalar ve BDDK ile görüşmesi süreç yönetiminin ne şekilde olacağını göstermesi açısından önemli olabilecek bir toplantı görünümünde.

Piyasada dalgaların azalması ve kurun belli bir çizgide kalması kura müdahale ve istenilen düzeyi göstermesi açısından önemli olabilir. Kur hedefinin ortaya konması rezervleri dikkate alarak spekülatif hareketleri artırabilir.

Yorumlar Yatırım tavsiyesi değildir https://www.kpro.com.tr

Kpro | Yönetim | Finans

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Haftalık Ekonomik Bülten 22.04.2024 Pazartesi

TCMB 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Henüz realize edilmemiş diğer kalemler toplamı da 817,8 milyar TL olarak gerçekleşti İran Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı

Haftalık Ekonomik Bülten 01 Nisan 2024

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. 2023 yılının Şubat ayı ile

25 Mart 2024 Haftalık Ekonomik Bülten

Fransa, Almanya ve Polonya, Ukrayna savaşında gerilimi tırmandıracak girişimlerde bulunmama konusunda anlaştı.- Macron Bloomberg HT Tüketici Eğilim Anketi, Mar'24 - Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Ende

bottom of page