top of page

26 Ağustos 2021 Ekonomik Bülteni

Günlük Ekonomik Bülten Kpro l Yönetim l Finans |


Prof.Dr.Mehmet Ceyhan, Delta Varyantu durumu değiştirdi. - Aşılar hastalık gelişme, ağır hastalık ve ölüm riskini çok belirgin şekilde azaltıyor. - Ancak aşıların hastalık bulaşını % 50 azalttığı bilgisi eski varyantlara aitti, Delta varyantının bulaşını kesinlikle azaltmıyor.


Rusya: Türkiye ile yeni S-400 anlaşması için gerçekleştirilen müzakerelerde son aşamaya gelindi.Sputnik


Türk güvenlik yetkilisi: Rusya'dan yeni bir S-400 sevkiyatı gündemde değil.BBC


Güney Kore Merkez Bankası, 3 yıldır ilk kez faiz artırımına gitti ve faiz oranını yüzde 0,50'den yüzde 0,75'e yükseltti. Beklenti de faizin 25 baz puan artırılacağı yönündeydi


ABD'de sağlık çalışanları üzerinde gerçekleştirilen araştırmanın salı günü yayımlanan sonuçlarına göre Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın geliştirdiği Kovid-19 aşılarının etkinliğinin Delta varyantının baskın hale gelmesinden bu yana yüzde 91'den yüzde 66'ya düştüğü belirtildi.


ABD’de S&P 500 endeksi bu yıl 50. Rekor kapanışını yaptı.

Bakan Elvan: Bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşmelerimiz var.


İngiltere'de araç üretimi Temmuz ayında 1956'dan bu yana görülen en düşük seviyeye indi


ABD bütçesi 2021 de 7 aylık dönemde 2.54 Trilyon dolar açık verdi.


İngiltere/FCA: Binance tüketiciler için ciddi risk yaratan karmaşık ve yüksek riskli finansal ürünler sunuyor. Binance etkin şekilde gözetim denetime uygun değil.


KESK: Toplu sözleşme ikramiyesi için getirilen yüzde 1’lik üye şartı, eşitlik ve örgütlenme ilkesine aykırı; dava açacağız


Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ndeki değişiklikle, servis araçlarında emniyet kemeri ve kamera bulundurma şartı kaldırıldı.


İbrahim Kalın: 36 saat içinde Türk askerlerinin Afganistan'dan tahliyesi tamamlanacak.


Blinken: Taliban, 31 Ağustos'tan sonra da Afganistan'dan ayrılmak isteyen ABD'lilere izin verecek.


Türkiye CDS primi 375.81 puan Vix korku endeksi %2.50 ekside 16.79 puan


Yorumlar


Dünya'da


Delta varyantı etkisinin daha fazla gündem olması başta petrol fiyatları olmak üzere, emtia fiyatlarında dalgalanmalara yol açmakta.


ABD bütçe açığındaki artış ve büyüklüğü dikkat çekici.


Aşılanmanın artması piyasaları hareketlendirirken, Delta varyantı belirsizlikleri artırmakta, piyasalarda öngörüler karışık.


Türkiye'de


Memur zamlarının düşük tutulması ve Elvan'ın bireysel kredilerin sınırlandırılması ile ilgili açıklaması hükümetin kısa vadede seçim öngörmediğini ortaya koyan göstergeler. Parasal sıkılaşmanın devam edeceği, enflasyonun azaltılmasına dönük politikaların devam edeceği öngörülebilir.


Eylül'de beklenen faiz indiriminin olmayabileceği döviz kurunun nispeten aşağı yönelmesine ve yabancıların borsa ve tahvile olan ilgisini artırabilir.


Yorumlar Yatırım tavsiyesi değildir https://www.kpro.com.tr



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Haftalık Ekonomik Bülten 13.05.2024

Haftalık Ekonomik Bülten Tüketici Fiyat Endeksi, Nisan 2024 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %69,80, aylık %3,18 arttı YÜİK-Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2024 Yurt İçi Üretici Fiyat Endeks

Haftalık Ekonomik Bülten 22.04.2024 Pazartesi

TCMB 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Henüz realize edilmemiş diğer kalemler toplamı da 817,8 milyar TL olarak gerçekleşti İran Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı

Haftalık Ekonomik Bülten 01 Nisan 2024

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. 2023 yılının Şubat ayı ile

bottom of page