top of page

27 Mayıs 2021 Perşembe Ekonomi Bülteni

Günlük Ekonomik Bülten Kpro l Yönetim l Finans |

Türkiye CDS primi 403.13 puan Vix korku endeksi %7.86 ekside 17.36 puan

Hürriyet- Taslak çalışmada, Haziranda gelecek toplam 30 milyon BioNTech aşısıyla günlük bir milyon aşılama hedefi için çalışılacak. En geç sonbahara kadar 18 yaşa da aşılama yapılacak.

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak.

İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor.

Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek.

Erdoğan, Haziran'da yapacağı Biden görüşmesi öncesi, ABD'li büyük şirket temsilcileri ile görüştü.

Erdoğan: "Başkan Biden’in 1915 olayları hakkında yaptığı açıklama ilişkilerimize ilave yük getirse de Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum”

Erdoğan: Seçim Haziran 2023'tür.

Uygulama Teblliği değişikliği ile Tütün mamulleri ile alkollü ve alkolsüz içeceklerin komisyoncu veya konsinyi işletmeye tesliminde özel tüketim vergisi (ÖTV) doğacak.

ODD: Türkiye, Nisan ayı sonunda geçen yıla göre %74,1 artış ile Avrupa otomotiv satışlarısıralamasında 6. ülke oldu

Nefes kredisi faizi %17.5 ve Banka komisyonu %1 olarak ilan edildi.

Almanya'da tüketici güveni haziranda 1,6 puan yükseldi

TBB Raporuna göre, Ekim 2019- Nisan 2021 döneminde Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması (FYYÇA) çerçevesinde 193 büyük ölçekli firma ile 41,3 milyar TL yeniden yapılandırma gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 994,2 milyon euroluk tahvil ve 365,5 milyon euroluk sukuk ihraç etti. Faiz oranı altı ayda bir kupon ödemeli %1.5 olarak gerçekleşti.

Yorumlar

Dünya'da

Avrupa ve Çin ekonomisi firma karlılıkları ve tüketici güvenindeki yükseliş dikkati çekmekte.

Üretimdeki olumlu hava talep artışı ile emtia fiyatlarını kısa süreli yukarı hareketlendirdikten sonra, arzın artmasıyla fiyatlarda düşüş baskısı oluşturacağı yorumları öne çıkıyor.

Türkiye'de Erdoğan'ın ABD gezisi öncesi ABD şirket yöneticileri ile görüşmesi ve Biden'a dair yaptığı açıklama, ABD ile ilişkilerin değişebileceği vurgusu açısından önemli. S400, Halkbank, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz vb konularda değişiklikler olup olmayacağı görüşme sonrası netleşecektir.

1 Haziran'da kapalı işyerlerinin açılması ve Ağustos sonuna kadar öngörülen aşılama oranları, Ekim 2021 ortasına kadar normalleşmeye geçiş öngörüsünü artırmaktadır.

Yorumlar Kpro l Yönetim l Finans l Yatırım tavsiyesi değildir https://www.kpro.com.tr


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Haftalık Ekonomik Bülten 13.05.2024

Haftalık Ekonomik Bülten Tüketici Fiyat Endeksi, Nisan 2024 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %69,80, aylık %3,18 arttı YÜİK-Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2024 Yurt İçi Üretici Fiyat Endeks

Haftalık Ekonomik Bülten 22.04.2024 Pazartesi

TCMB 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Henüz realize edilmemiş diğer kalemler toplamı da 817,8 milyar TL olarak gerçekleşti İran Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı

Haftalık Ekonomik Bülten 01 Nisan 2024

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. 2023 yılının Şubat ayı ile

bottom of page