top of page

28 Mart 2021 Çarşamba Ekonomi Bülteni

Günlük Ekonomik Bülten Kpro l Yönetim l Finans |


Türkiye CDS primi 451.68 puan Vix korku endeksi %4.80 ekside 18.86 puan

TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde ön yargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum” dedi Arjantin IMF'ten Borçlarını Ötelemesini İstedi

Kabine bugün toplanıyor. Gündemde bir aylık kademeli normalleşme ve artan koronavirüs vaka sayıları olacak

BDDK, bankalar ve TMSF'nin batık alacaklarını tahsil eden varlık yönetim şirketleri için yeni kriterler belirledi

Biden yönetimi ve özel sektör "aşı pasaportu" üzerinde çalışıyor

Merkel: Yeni virüs çok daha agresif, daha bulaşıcı ve daha ölümcül

Oyak Renault ve Tofaş'ın ardından Ford Otosan'dan da üretime ara verme kararı geldi. KAP'a yapılan açıklamada üretimin 1 hafta durdurulacağı bildirildi.

Almanya Başbakanı Merkel, pandemiyle mücadelede eyalet yönetimlerinin alınan tüm tedbirleri hayata geçirmediğini belirterek gerekirse Federal Hükümet olarak yasal düzenlemeyle bunun olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Swapların rezervdeki payı Şubat ayında %61'e indikten sonra geçen hafta %67'ye çıktı

Reel Kesim Güven Endeksi, Mar'21 - MA endeks önceki aya göre 1,5 puan artarak 110,2 oldu.

Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi, Şub'21 - Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre %0,4 azalarak 95,3 mr USD oldu. Döviz rezervi 53,0 mr USD; altın rezervi ise 40,7 mr USD oldu.

ABD, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu altı ülkeye dijital vergiler nedeniyle ek gümrük vergisi uygulama tehdidini tekrarladı.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Ever Given gemisi yüzdürüldü.

Sektörel Güven Endeksleri, Mar'21 - MA endeks önceki aya göre hizmet sektöründe %5,1 arttı; perakende ticaret sektöründe %0,2 arttı ve inşaat sektöründe ise %4,0 azaldı.

Kapasite Kullanım Oranı, Mar'21 - İmalat sanayinde mevsimsellikten arındırılmış (MA) kapasite kullanımı önceki aya göre 0,1 puan artarak %75,6 oldu.

Türk-İş Açlık ve Yoksulluk Sınırı, Mar'21 - 4 Kişilik Aile Açlık Sınırı aylık %0,63 arttı ve 2.736 TL oldu. Buna göre artış yıllık %16,66 oldu. 4 Kişilik Ailenin Yoksulluk Sınırı ise 8.912 TL oldu.

Türk Lirası gecelik referans faiz oranı (TLREF) 19.357 (Önceki 19.1757)

Yorumlar

Dünya'da

Yeni haftada ABD tahvil faizleri piyasaları belirlemeye, dolar paritesini yükseltmekte, Borsalar düzeltme hareketlerine devam etmekte.

Ülkelerin tahvil alım programları devam etme eğiliminde, Avrupa'nın kapanma tedbirleri ve mutasyon etkileri tedirginlik yaratmakta,

Türkiye'de

Merkez Bankası Başkanının açıklamasının piyasayı ne derece etkileyeceği merak edilmekte. Dolar kurunda 7.95 seviyesinin yön konusunda belirleyici olacağı teknik açıdan önemli görünmekte.Bu seviyenin üstünde kaldığı sürece kurlarda yönün yukarı olacağı öngörüsü bulunmakta.

Yabancıların hareketleri borsa, faizler ve dövizin yönü açısından takip edilmesi gereken veriler.

Yorumlar Kpro l Yönetim l Finans l Yatırım tavsiyesi değildir https://www.kpro.com.tr

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Haftalık Ekonomik Bülten 22.04.2024 Pazartesi

TCMB 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Henüz realize edilmemiş diğer kalemler toplamı da 817,8 milyar TL olarak gerçekleşti İran Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı

Haftalık Ekonomik Bülten 01 Nisan 2024

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. 2023 yılının Şubat ayı ile

25 Mart 2024 Haftalık Ekonomik Bülten

Fransa, Almanya ve Polonya, Ukrayna savaşında gerilimi tırmandıracak girişimlerde bulunmama konusunda anlaştı.- Macron Bloomberg HT Tüketici Eğilim Anketi, Mar'24 - Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Ende

bottom of page